Bündnerfleisch (in de Alpen gedroogd rundvlees uit Graubünden) en rauwe ham liggen samen op
een plankje.
In Wittem werd eens een gerookte zalm gevangen. De kok hakte de zalm niet in mootjes maar in nog veel kleinere stukjes. Met zoete mosterd en dille bereidde hij een zalmtartaar.
De tonijn marineert zich met een limoendressing, hangt zich een mantel van kervel om en gaat met de asperges op vakantie.
In het holst van de nacht verstopten zich de asperges in de pastadeeg. Na een lange
zoektocht legde zich de daslookhollandaise erbij neer.
Er leefden eens de gebroeders mosterd; "de fijne en de grove". En als ze niet gestorven zijn, dan
leven ze nog in een kop soep met geklopte room en streepjes gerookte zalm.
De asperges gingen zich wassen, ze bleven zo lang in het bad liggen dat het water naar hen rook. Om de reuk te verbergen vermengden ze zich met meel, eigeel en zelfs met room. Maar gelukkig lukte dit niet, en rook de soep nog steeds naar hen.
De pangafilets vlijden zich neer op een bedje van gebakken asperges, maar bestrooiden het eerst met spekblokjes. Om geen koude voeten te krijgen, kreeg het er hollandaise saus over zich heen
Een huwelijk tussen de stad Zürich en fijn gesneden kalfsvlees, champignons en witte wijnsaus. Rösti was als enige getuige erbij.
De Tournedos ging de Madeirasauswinkel in om een nieuwe hoed te kopen. Tenslotte kwam ze met de nieuwste creatie naar buiten:”de Eendenleverhoed”.
Reclamebureau ” Kalfsmedaillons ” wilde beslist de opdracht met de portie asperges binnenhalen.
Voor een foto, moesten de asperges zich eerst met hollandaise mooi maken.
Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn Lamsrugfilet? Het zijn de broodkruimels! En als ze niet gestorven zijn liggen ze nu getrancheerd op een bord. Bedekt met broodkruimels, komt de filet in een daslooksaus tot rust.
Twee Zwitser en een buitenlander (kazen) op een houten plank.
Onder de jaloerse ogen van de slagroom, werd het koele vanille-ijs verleid door de chocoladesaus.
Pepermunt en melk gaan samen in bad. De geklopte room komt erbij en alle drie wachten ze op de aardbeitjes. Toen de aardbeitjes eindelijk kwamen, waren de anderen stijf van de kou.
De zuring en de aardbeien hebben een verhouding met elkaar. Groen van nijd mengt zich de kwark tussen hen.
4 Gangen Menu Vanaf 2 Pers. € 42,50 p.p.
Voor gasten die een kleinere portie willen, is dat uiteraard ook mogelijk. € 32,50 p.p.
November tot pasen: maandag en dinsdag gesloten
Januari: en Februari gesloten.
Pasen tot herfstvakantie: maandag gesloten. m.u.v. feestdagen.
Keuken open van 17.00u - 20.00u
copyright & design | Ivo Vleugels